Søg
Filters

Købe en hundehvalp

Købe en hundehvalp

Når man har besluttet sig for at købe en hvalp, er der flere ting man skal gøre op med sig selv og familien.

1. Hvor stor skal den være ?
Er det en hund hele familien skal kunne gå med. En stor hund kommer nemt til at veje 30-35 kg det er mange kg for et barn at hold.
Vælge en lille eller mellem hund som max kommer til at veje 20 kg. Den str. Kan de fleste børn godt håndtere.

2. Hvor arktiv er i som familie?
Skal det være en som er tilfreds med at blive luftet en gang imellem, eller er til en hund hvor der skal ske noget : i kunne måske tænke jer at dyrke en form for hunde sport ( Agility , Rally eller . Det kan også være den skal være jagt hund.)
Sæt jer godt ind i forskellige racer og vær ærlig over for jer selv med hvad i kan afsætte af tid til en hund i hverdagen.

3. Skal det være en hund med stamtavle eller en blandings hund.?
Hvis i vælger en hund med stamtavle er det et garanti bevis på at hvalpen er ok . når i henter den . Der er en del krav der skal opfyldes når man avler med stamtavle. Der kan i læse mere omkring dette på DKK`S hjemmeside.
Vil i hellere have en blanding , så er i selv nød til at være lidt mere aktiv omkring sundheds til standen ved forældre dyrene.
Det er helt ok at sætte krav til sælger.

A Er forældre hundene testet for evt sygdomme ( Der er nogen racer der lider af døvhed , blindhed ,HD. Albue problemer nogen får let allergi. )
Der er man nød til at læse om det ved de forskellige racer.

B. Det er heller ikke alle racer der er lige gode at blande. Jagt hund blandet med jagt hund ok. Hyrdehund blandet med hyrde hund ok.

4. Når i så har fundet racen i kunne tænke jer. 
Så prøv at finde nogen der har sådan en race som i gerne vil have snak med dem om racen gode og dårlig ting ved den/dem.

5. Når i har fundet en avler sørg og komme ud og se hvalpene et par gange fra de er 4 – 7 uger.
De første 16 uger er meget vigtig hvalpens liv, jo før i kommer ind i billede jo bedre er det.

Hvalpenes mor skal gerne være sammen med hvalpene når i er der. Det kan være at avler skjuler noget for jer ( hvalpe fabrikker)

Tag avler med på råd eller lad avler vælge den hvalp i skal have . En seriøs avler kender sine hvalpe og kan hurtig pege en ud til jer. Når de har set jer et par gange . Når avler peger en hvalp ud sker det typisk omkring 6 -7 ugers alderen

Spørg om der bliver lavet en salgs kontrakt som både køber og sælger skriver under på.

Hvis man køber hund med stamtavle er der lavet en kontrakt af dkk. Som skal skrives under.

Hvalpen skal være chipet inden i får den med hjem. Tjek op ved dansk hunde register at den står i jeres navn. Og ikke avlers.

Held og lykke med at finde en hund der passer jeres familie.

Hundehvalpe udstyr og artikler

Skriv en kommentar
Blog arkiv